İstanbul Gezimiz

Dünya Koleji Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi öğrencileri 24-26 Nisan 2019 tarihleri arasında İstanbul gezisindeydi. Hem akademik hem de kültürel gezimizin ilk gününde öğrencilerimiz Sabancı Üniversitesi’nin kahvaltısıyla gezi programına başladı. Sabancı Üniversitesi gezisini tamamlayan öğrencilerimiz ikinci durağı olan Koç Üniversitesi’ni gezdi.
Günün yorgunluğunu boğaz turu keyfi ile çıkaran öğrencilerimiz burada tarihe tanıklık etme fırsatı da buldu. İstanbul’un ünlü yalıları, sarayları, kız kulesi ve eşsiz doğa manzarasıyla boğaz turu tamamlandı. Ardından dinlenmek üzere otele gelen öğrencilerimiz, akşam yemeği sonrasında Mall of İstanbul AVM’ de vakit geçirdi.
Turumuzun ikinci gününde sırasıyla Beykent, Bilgi ve Yıldız Teknik Üniversiteleri’nde verilen seminerler ile öğrenciler üniversite havasını soludu. Üniversite gezilerimiz burada son bulurken öğrencilerimiz Taksim Meydanı’nda serbest zaman geçirdi. Ardından Forum İstanbul’da gününü tamamlayan öğrencilerimiz otele döndü.
Gezimizin son gününde ise kültürel gezi kapsamında dünyanın en büyük 3. kilisesi olan ve kutsal bilgelik anlamına gelen Ayasofya Müzesi, Sultan Ahmet Camii, Tarihi Yarımada, Yerebatan Sarnıcı, Hipodrom yani bugünkü adıyla At Meydanı ve Topkapı Sarayı’nın tarihi değerleri rehberimiz tarafından tanıtıldı.

İstanbul üniversitelerini ve İstanbul’un muazzam tarihini tanıma fırsatı bulan öğrencilerimiz 3.gün süren gezinin ardından edindikleri bilgiler ile dönüş yoluna çıktı.
Gezi organizasyonunda emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Author: ilknur Ateşol